Sawatdii!

Leende (för det mesta) thailändare möter oss vart vi än går. Nu har vi varit här i snart två veckor. Man börjar vänja sig vid värmen och alla ljud och intryck börjar bli välbekanta inslag i vardagen.
Dagarna går ut på att åka runt till olika platser, lära känna nya människor, plugga thai och äta god mat för en billig peng.

Det är oerhört kul att lära sig mer thailändska, man är allt som oftast beroende av att kunna lite av språket så fort man hamnar utanför turistområdena. Nu har vi en vecka språkundervisning kvar innan vi beger oss till Mae Sariang där vi ska bo och undervisa i engelska på ett elevhem för Pwo-karener (karenerna är ett
minoritetsfolk, det största av bergsfolken i Thailand och Burma, och det är dem vi kommer att arbeta med). Vi längtar dit, vi var på besök för en vecka sedan och insåg att vi redan älskar platsen och människorna. Tyvärr hinner vi bara vara där i en vecka innan eleverna får lov och vi åter beger oss till Chiang Mai för vår sista
språkvecka.

Idag är det söndag, vilket innebar gudstjänst. Klockan nio blev vi hämtade av Jirisak och begav oss till en karen-kyrka. Predikan hölls på karen, så vi kunde inte förstå, men Jirisak översatte duktigt till engelska. På eftermiddagen blev det gudstjänst igen, nu på engelska, i den internationella kyrkan här i Chiang Mai, och så snart den var slut åkte vi hem till Ladda, vår kontaktperson här i Thailand, dit vi var bjudna på middag. Hur gott och trevligt som helst att äta tillsammans med henne och hennes familj. Thailändarna, särskilt karenerna, är oerhört gästfria människor. Det blev mycket god mat, skratt och sång. Vi känner oss oerhört välkomna. Trots att vi befinner oss i en helt annat kultur, har vissa så att säga språksvårigheter och är främmande för mycket, är gemenskapen med de människor vi möter desto större. Vi delar samma tro; att Jesus är Guds son och vår Frälsare. Amen!

Hanna Persson

Annonser

Om equmenia

equmenia är en gemensam organisation för riksförbunden MKU, SBUF och SMU. equmenia är till för riksförbundens lokala föreningar, som bedriver verksamhet för barn och ungdomar i hela Sverige. equmenias första och största mål är att sprida evangeliet om Jesus Kristus bland barn och unga genom ord och handling.
Det här inlägget postades i Thailand 09/10. Bokmärk permalänken.

3 kommentarer till Sawatdii!

 1. Amanda skriver:

  Kul att höra att ni har det bra och att ni blir välkomnade ordentligt! Intressant med språkstudier, men det måste vara spännande att komma iväg till elevhemmet snart så ni får sätta igång.

  Vi har det väldigt bra här. Idag var vi på ett dop i en grekisk-ortodox kyrka. Intressant, men omöjligt att förstå ngt eftersom allt var på grekiska och arabiska. Fullständigt kaos dessutom, vi fattade knapp när det började och slutade. Imorgon börjar skolan och vi ska börja med vårt schema på riktigt.

  Skönt att tron på Jesus Kristus inte känner av några gränser eller avstånd. Vi ber för er! Hälsa Andrea så mycket Hanna!

  Kramar från Josefin och mig

 2. Per oMarie Flodén skriver:

  Hej Hanna!
  Vi följer våra undomar över världen. Kollade in Peters film från Kina och nu din hälsning från Thailand. Har också fått både telefon och mail från Simon o Olivia i Ecuador. Underbart att höra att ni har det bra och känner er välkomna. Thailändarna är ju ett vänligt folk. Lycka till i ert arbete. Gud välsigne er!
  Per

 3. Bertil Carina skriver:

  Hej Hanna
  Gött och läsa om dig. Sitter och läser ditt mail och njuter av dig. Nu är det söndagkväll och vi laddar inför veckan. Det är inte utan att man kan känna en viss längtan efter dina upplevelser.

  Bamsekramar frän oss

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s