Vardagen knackar på.

Vi börjar närma oss 4-veckors sträcket. Sakta men säkert lär vi oss hur saker och ting fungerar, och inte fungerar, i detta heliga land. Vardagsrutinerna börjar falla på plats, bekantskapskretsen öka till betydligt fler än två och hummuskonsumtionen tros uppskattningsvis överstigit en gräns av dryga 2 kg – vardera.

Efter veckolånga förberedelser i Härnösand som i Stockholm kan man tänka att vi skulle vara rustade för det mesta. Vi fick lära oss allt från kroppens psykiska försvarsmekanismer, hälsningsfraser på arabiska och kulturell förståelse, till hur man bäst tar sig (eller rullar) undan en skottlossning (tack och lov att vi inte behöver oroa oss för att använda den kunskapen).

Men det var INGEN som förberedde oss på hur man undviker att badrumsgolvet svämmas över av bajs – papperskorgarna på toaletterna är alltså inte en vänlig gest till oss kvinnor. Ingen nämnde någonting om vad man gör när man möts av tomma vattencylindrar efter 2 dagars ingrodd svett och damm från 35 graders värme. Det var ingen som påpekade om den svenska (o)vanan med att slänga papperet direkt i toaletten. Eller att vattendepåerna inte räcker till för att invänta varmvatten i duschslangen.

Det blev en lång helg. Och tillslut fick vi vatten – mycket vatten.

Någon hade satt skylten på fel ställe. Vårt köksgolv blev i alla fall rent…

/Amanda
img 3861

Annonser

Om equmenia

equmenia är en gemensam organisation för riksförbunden MKU, SBUF och SMU. equmenia är till för riksförbundens lokala föreningar, som bedriver verksamhet för barn och ungdomar i hela Sverige. equmenias första och största mål är att sprida evangeliet om Jesus Kristus bland barn och unga genom ord och handling.
Det här inlägget postades i Palestina och Israel 09/10. Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Vardagen knackar på.

  1. Peter Karlbom skriver:

    Haha, förlåt.
    Jag hade som tur va en vän som talade om det mesta av det där innan jag åkte.. Men jag håller med om att det är något någon borde ha talat om innan vi for från det kalla nord, någon på equmenia tex?
    Det låter som om ni har det bra iaf.

  2. Amanda skriver:

    Vill bara påpeka att det är min kära vän Josefin och inte jag som skrivit detta briljanta inlägg! 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s