Kackerlacksjakt och bybesök

Vi har spenderat en vecka uppe i bergen tillsammans med några av våra elever innan de reste hem för två veckors lov. Dock gick inte tiden till spillo bara för att antalet elever minskade för var dag. Istället tog vi tillfället i akt att verkligen få det fint i vårt hem. Vi sopade, skrubbade, möblerade om och insåg att vi inte är två i vårt hus. Några råttor springer runt på taket, en hel del ödlor trivs både runt och inne i huset, och vi har tyvärr fått ta död på en stor spindel som inte ville lämna huset frivilligt. Efter en kort jakt är huset fritt från kackerlackor (för tillfället), och vi börjar känna oss hemma.

Helgen bjöd på ett bybesök uppe i bergen. Uppe i bergen, 1,5 timme från Mae Sariang där vi bor, låg byn Kotiki (hm, något åt det hållet). Några utav våra elever kommer därifrån, jättekul att få se hur de bor! Vi var med och lekte på söndagsskolan, åt mat med pastorn från den lilla karenkyrkan på berget och njöt av den oerhört vackra utsikten. Det var en speciell upplevelse, man lever oerhört enkelt men alla vi mötte var så varma och gästvänliga. Vi ser fram emot kommande bybesök!

Nu väntar ytterligare två veckor i Chiang Mai med språkundervisning. Ulrika M från equmenia är här för att se hur bra vi faktiskt har det. Om någon tvivlar på Mae Sariang kan ni prata med henne…

Tack för alla böner, fortsätt gärna be för alla oss praktikanter och våra värdorganisationer och systerkyrkor!

Kramar från Hanna och Andrea i Thailand

014

Annonser

Om equmenia

equmenia är en gemensam organisation för riksförbunden MKU, SBUF och SMU. equmenia är till för riksförbundens lokala föreningar, som bedriver verksamhet för barn och ungdomar i hela Sverige. equmenias första och största mål är att sprida evangeliet om Jesus Kristus bland barn och unga genom ord och handling.
Det här inlägget postades i Thailand 09/10 och har märkts med etiketterna , , , , . Bokmärk permalänken.

En kommentar till Kackerlacksjakt och bybesök

  1. J .T. skriver:

    Härligt att höra att ni gillar ”Vilda Västern”-staden Mae Sariang och Khatoki (tror jag). Var snäll mot ödlorna men slå ihjäl alla kackerlackor och spindlar för dom vill inte ödlorna heller äta.
    J .T.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s