Ett lyckat recept.

Ta ett gäng amerikaner, en handfull norrmän och några enstaka holländare. Tillsätt en halv italienare och en orientalisk britt. Rör om. Krydda med ett slående tema och palestinsk humor, efter behag. Servera på papperstallrikar med dinosarietryck. Bästa receptet på en lyckad måndagskväll i Beit Jala; Dino Dining! Sedan tre måndagar tillbaka har vi haft glädjen att stå värdar för middagshäng i gäng i äkta knytis-anda. Aldrig hade vi kunnat ana vilket genomslag detta koncept skulle ha. En uppskattat mötesplats mellan internationella, palestinier och israeler. Äntligen får vi användning av ytan i lägenheten, liksom antalet toaletter i vår lya. Här har måndagsångesten ingen plats. Veckostarten har fått sig en rejäl skjuts!

Förutom måndagsvännerna har lägenheten gästats av ytterligare personer, nämligen Josefins nära och kära i form av pojkvän och far. Ett trevligt inslag i vår Palestinska vardag. Varje gång en ny människa kommer in i vår rådande ‘vardagsbubbla’ får vi möjligheten att åter se och uppleva saker runt om kring oss genom andra ögon. Men med samma referensramar som vi själva har fått med oss från Sverige. På olika håll har vi haft två innehållsrika men fullspäckade veckor. Amanda har rest runt med Sabeel medan Josefin passade på att visa Västbanken från sin bästa sida (?) för sina besökare. Nu ser vi fram emot helg med tomma ark i almanackan. Tid för vila och svensk choklad. Precis vad vi behöver.

Amen.

Amanda och Josefin. Direkt från Västbanken.

Annonser

Om equmenia

equmenia är en gemensam organisation för riksförbunden MKU, SBUF och SMU. equmenia är till för riksförbundens lokala föreningar, som bedriver verksamhet för barn och ungdomar i hela Sverige. equmenias första och största mål är att sprida evangeliet om Jesus Kristus bland barn och unga genom ord och handling.
Det här inlägget postades i Palestina och Israel 09/10 och har märkts med etiketterna , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s