Söndagsutflykt

Slutligen stannar Toyotan. Vi stänger fönstren, vecklar ut våra stela ben och samlar ihop våra tillhörigheter. Så öppnas dörren, vi kliver ur och möts av… tystnad. Frisk luft. Svalka. Doft av skog.

Vägen hit går 45km norrutfrån Brazza genom ett otroligt vackert landskap, kantad av böljande kulter och gräsklädda slänter. Ibland skymtar Kongofloden och ibland passerar vi ett kinesiskt byggprojekt. Vid byn med det fantasifulla namnet 45km når vi vårt mål. Tallskogen. En artificiell sådan förstås, planterad för någon pappersmassefabrik eller så, som aldrig byggdes. Kvar finns ett stort område som täcks av höga tallar i raka led.

Det var en lustig känsla att sitta på en stock och känna sticken av tallbarr och samtidigt veta att man inte är långt ifrån ekvatorn. Ha picknick med köttbullar och avocado, knäckebröd och mangojuice, Gott&blandat och jordnötter.

”En svensk sommardag när den är som bäst” som Peter Wärnelid uttryckte sig.

Hur tokigt det än låter så är det ibland svårt att säga säkert vilket land man befinner sig i..!

Annonser

Om equmenia

equmenia är en gemensam organisation för riksförbunden MKU, SBUF och SMU. equmenia är till för riksförbundens lokala föreningar, som bedriver verksamhet för barn och ungdomar i hela Sverige. equmenias första och största mål är att sprida evangeliet om Jesus Kristus bland barn och unga genom ord och handling.
Det här inlägget postades i Kongo-Brazzaville 09/10. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s