Glad advent!

Nu närmar sig julen och i Thailand betyder det ett rejält firande genom hela december. För oss volontärer innebär december julspel, besök i burmesiskt flyktingläger och att försöka få till julkänsla i vårt lilla hem med julmusik och att plocka fram det julpynt vi kan hitta (och skapa). På dagarna när solen skiner och det är 20-25 grader varmt är det svårt att få till någon julkänsla, men på morgonen och kvällen, när det faktiskt är riktigt kyligt, går det bättre. Ett gäng elever har varit här på mysigt julbak som resulterade i alla möjliga läckerheter 8och man kan faktiskt steka pepparkakor, om ugn saknas!) Men jul handlar ju egentligen inte om julmat och svenskt
decemberväder, utan om att Gud blev människa och kom till jorden. Och det firar man lika bra i Thailand som hemma. Advent firades in med Gudstjänst i kyrkan bredvid vårt hus, Vi satt och försökte förstå vad predikanten sa (det är inte alltid tolk finns) och blev glada över att förstå många ord, men det blev ju lite knepigare att knyta ihop meningar och förstå innebörden ibland… Efteråt var det kyrklunch, något man kanske borde ta efter hemma, istället för kaffe och bulle?

På elevhemmet är alla taggade på julspelet. Roller har delats ut, sånger börjar övas in och några har frivilligt anmält sig till att utföra en dans. Alla ser fram emot årets julfirande som äger rum uppe i en by tillsammans med elever från elevhemmen och deras familjer. Vi skall umgås, leka, spela upp julspelet och vi ser allihop fram emot det, mycket!

Dagarna går fort och vi räknade lite snabbt ut att snart har en tredjedel av praktikanttiden gått! Men vi tar varje dag som den kommer och försöker njuta av allt. För någon vecka sedan blev det så att vi spontant fick en trip till en bergsby. Vi hade besökt Sop Moei, ett mindre samhälle där vi undervisar varannan fredag. När vi skulle åka hem fick vi frågan om vi ville besöka en bergsby. Vi var trötta och blev lite nervösa efter som våra kära åksjukepiller inte fanns i närheten, men vår skjuts skrattade bara och sa att han skulle köra försiktigt… att köra försiktigt på ojämna bergsvägar är ganska svårt, men vi hade inget att komma med och snart var vi på väg upp. Som alltid var det en fantastisk upplevelse, med vackra vyer och spännande möten. Det beskriver vår vardag rätt bra, ofta lugn, men så helt plötsligt sker något spontant och oförväntat – roligt och befriande!

Annonser

Om equmenia

equmenia är en gemensam organisation för riksförbunden MKU, SBUF och SMU. equmenia är till för riksförbundens lokala föreningar, som bedriver verksamhet för barn och ungdomar i hela Sverige. equmenias första och största mål är att sprida evangeliet om Jesus Kristus bland barn och unga genom ord och handling.
Det här inlägget postades i Thailand 09/10. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s