Nytt år och nya tag

Nu är jul och nyårsfirande över och livet i Thailand börjar återgå till det normala. Julen firades in i en bergsby tillsammans med eleverna och deras familjer. Sammanlagt var det nära 500 personer som tillsammans åt, sjöng och firade Jesu födelse. Vårt strå till stacken var elevernas julspel som vi regisserat så gott vi kunde. Det blev storslaget drama, finstämd sång och utsökt skådespeleri. Eleverna hade roligt och det hade vi med, och det kändes lyckat. Under själva juldagarna blev det en visumresa till Vietnam och Ho Chi Minh. En riktig storstad med runt 6 miljoner människor, och det märktes. Det var riktigt roligt att se någonting annat, för annorlunda mot vår vardag i sömniga småstaden Mae Sariang var det.

Nu är det dags att undervisa igen. När eleverna slutar skolan runt fyra sitter vi och finputsar på dagens lektioner. Idag ska vi prata om oregelbundna verb och titta på film. Klockan fem är det dags att ge sig av till elevhemmet och efter en god middag och andakt drar lektionerna igång vid sju. Två lektioner per dag blir det och när klockan är nio är det dags för läxhjälp. Eleverna har varje dag en läxmängd som skulle få vilken svensk högstadieelev att svimma, och ofta sitter de uppe fyra timmar varje kväll för att hinna färdigt. Att vi bara kan hjälpa till med engelskan och ibland datakunskap känns lite futtigt.

Senare i veckan är det dags att bege sig till Chiang Mai och planera vårens aktiviteter tillsammans med TKBC – Thailand Karen Baptist Convention. Engelskaläger skall planeras, vår roll under vårens konferenser bestämmas och möten bokas in. Det känns redan som att det kommer bli en rolig vår!

Hanna och Andrea

Annonser

Om equmenia

equmenia är en gemensam organisation för riksförbunden MKU, SBUF och SMU. equmenia är till för riksförbundens lokala föreningar, som bedriver verksamhet för barn och ungdomar i hela Sverige. equmenias första och största mål är att sprida evangeliet om Jesus Kristus bland barn och unga genom ord och handling.
Det här inlägget postades i Thailand 09/10. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s