Det blir inte alltid som man tänkt sig.. .

…och i Kongo tenderar det talesättet att vara pa sin plats aningen oftare än i Sverige. I tva manader har jag och de andra körmadlemmarna i Karisma förberett oss för lördagens konsert. Repat, samlat in kollekt, bett, gjort reklam i församlingar, väntat pa försenade musiker, övat korreografi, diskuterat arrangemangen, statt ut med tjat och tjafs och strömavbrott och framförallt repat, repat, repat. Manga av er som läser känner nog igen känslan när Dagen D närmar sig, den lätt nervösa och stressade förväntan. Likasa kan ni nog föreställa er det antiklimax som bildas när aktiviteten inte blir av…

I tisdags kväll fick vi höra att det bokats in en annan aktivitet i lokalen vi hyrt, samtidigt som var konsert. ”Ursäkta? Va, men sa kan man ju inte göra?! De kan inte lägga in nagot annat när vi redan har bokat och betalat, det är ju inte schysst nagonstans! Hur tänkte de där egentligen?! Och varför gör de det NU?? Informationen har för länge sen gatt ut i alla församlingar och nu när det är mindre än en vecka kvar har vi ingen chans att korrigera anonsen pa nästa gudstjänst.. Vad ska vi säga till de inbjudna egentligen? Neej sa här kan man bara inte bete sig!!” Upprörd var ordet.

”Neej, det är inte schysst, men de kan göra sa. Hos er i Europa skulle det inte ga men här gar det. Det är sa det är…”

Jag har fortfarande en rejäl klump ilska inom mig, men det är tyvärr inte mycket att göra at saken. Var konsert sker (förhopningsvis) den 27e mars istället. Tack för medtanke och glada tillrop inför imorgon! Jag försöker nu halla frustrationen i styr och tänka att jag nu istället har getts mer tid att öva uttalet av lingalan, vilin och kikongon, och sa har jag chans att sätta det där solot ännu bättre. Vänta bara, om en manad ska Brazza fa sig tidernas konsert!

Det är som jag tidigare skrivit, men jag skriver det igen. ”Det blir inte alltid som man tänkt sig, men man kan ha mycket roligt ända!”

/Sara

Annonser

Om equmenia

equmenia är en gemensam organisation för riksförbunden MKU, SBUF och SMU. equmenia är till för riksförbundens lokala föreningar, som bedriver verksamhet för barn och ungdomar i hela Sverige. equmenias första och största mål är att sprida evangeliet om Jesus Kristus bland barn och unga genom ord och handling.
Det här inlägget postades i Kongo-Brazzaville 09/10. Bokmärk permalänken.

En kommentar till Det blir inte alltid som man tänkt sig.. .

  1. J .T. skriver:

    Jamen det är ju bara en siffra fel – månad 3 istället för 2.
    hade bra.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s