Chiang Mai med nya ögon

Skolan är slut, men innan alla elever hunnit fara hem till sina byar drog vi på engelskaläger. I vanliga fall hålls det på elevhemmet i Mae Sariang, men i år blev det en specialare i Chiang Mai, storstan här i norr.

Vi hade en galet rolig helg tillsammans med 12 elever samt några från elevhemmet här i Chiang Mai. Vi besökte Zoo, shopping mall,
vattenfall, lekte lekar, pluggade engelska… Fullt upp helt enkelt. Många hade aldrig besökt Chiang Mai innan vilket blev tydligt vid flera tillfällen. Stan skiljer sig otroligt mycket från landet, det är helt olika verkligheter.

På Chiang Mai Zoo gäspade jag när eleverna ville titta på kor och hästar; eleverna gäspade när jag blev lyrisk över en elefant. Jag lyckades få några ointresserade killar att posera framför bjässen, varpå en av dem säger att ”alltså, en sån här har jag hemma…

Senare gjorde vi en utflykt till Kad Suan Kaew, en enormt köpcentrum. Jag har besökt det förut, men nu upplevde jag det genom elevernas ögon. Innan var det en sämre och thai-aktig variant av köpcentrum hemma, nu blev det enormt stort, skränigt och kommersiellt. Vi skulle ta rulltrappan upp till en annan våning när en tjej plötsligt hugger tag i min arm och ser lätt panikslagen ut. Och man inser att de har aldrig ens sett, än mindre åkt, i en rulltrappa. Vad vi tycker är vardagsmat är en helt ny upplevelse för dem. Några var lite modigare och vågade titta runt på egen hand, men för en del blev det lite väl mycket. En timme senare var alla utmattade och vi åkte tillbaka till elevhemmet, alla med något nya perspektiv på världen.

Hanna, Thailand

Annonser

Om equmenia

equmenia är en gemensam organisation för riksförbunden MKU, SBUF och SMU. equmenia är till för riksförbundens lokala föreningar, som bedriver verksamhet för barn och ungdomar i hela Sverige. equmenias första och största mål är att sprida evangeliet om Jesus Kristus bland barn och unga genom ord och handling.
Det här inlägget postades i Thailand 09/10. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s