Hur en dag med lektioner kan se ut

Det började med att vi skulle har en lektion med Mr MASSENGO om Kongo kultur, vi skyndade oss för att vara där i tid för att förra gången då var han i tid, men det visade sig att det var kanske en gångs grej. Han kom 20 min försenad, inte så farligt tycker jag. Han ursäktade sig för försening, då satt vi igång med lektion för vi hade inte att slösa. Han hade gjort en schema om hur vi kommer att jobba, dagens lektion handlade om hur familjerna borde på 1700 talet, lite skrämmande men spännande att höra. Gubben kan en hel del. På den tiden straffades barnen som inte lyssnade på sina föräldrar på tre olika sätt. Den ena skickades dem hem till en av familjens släkting, andra såld dem ungen och den tredje var hemsk, man begravdes stående och levande, riktigt hemsk.

Vi hade sedan en fransk lektion på eftermiddag med Serge, vi lärde oss nåt som har lärt sig ganska många gånger. Han behandla oss som små barn, som att vi inte kan nåt. Men vi lär oss nåt nytt varje dag. Han har sina knäpp om att lära ut. Men man börjar bli lite trött på honom. Det känns inte okej att man känner så allra redan men så är det.

Efter lektion så har jag och Martin handlat vatten, vi dricker vatten som kossor. Man är törstig hela tiden. Jag var dålig på att dricka vatten hemma i Sverige men nu kommer jag att bli bättre efter den här tiden i Kongo. Varje kväll så har vi vår lilla bio i rummet. Vi tittar alltid på en film varje kväll. Det har liksom blivit en tradition. Filmen visas på min dator, tur att man tog med sig en annars vet jag inte hur vi hade gjort, tack och lov. Det är så vi gör för att tiden ska rulla iväg på kvällarna innan vi lägger oss.

 

Klass rummet

Annonser

Om equmenia

equmenia är en gemensam organisation för riksförbunden MKU, SBUF och SMU. equmenia är till för riksförbundens lokala föreningar, som bedriver verksamhet för barn och ungdomar i hela Sverige. equmenias första och största mål är att sprida evangeliet om Jesus Kristus bland barn och unga genom ord och handling.
Det här inlägget postades i Kongo-Brazzaville 10/11. Bokmärk permalänken.

En kommentar till Hur en dag med lektioner kan se ut

 1. Sara W skriver:

  Håhåjaja! Spännande spännande 🙂
  Bra att ni dricker, det är helt sjukt vad törstig man är! Och vad skönt att bo på ASUdh, så ni slipper flytta runt eller bo på konstiga ställen..! Hoppas ingen av er sover i ”Grottan” – rummet i mitten utan fönster eller fläkt.. Där fick Patric Forsling ligga och svettas som en gris när han var på equmeniabesök i februari..!

  Mysigt med lektioner i palliotten, kliar foroubeten skönt?
  Och hjälp vad torrt där är! Jag hade glömt att det var såå torrt efter torrsäsongen, minns bara det gröna från när vi åkte..
  Skönt att kunna se på film också kan jag tänka mig, bra grej med datorn David! Om ni har tråkigt nån förmiddag, typ en tisdag eller torsdag tror jag det är, så kika in på kulrurhuset Cfrad precis bredvid ASUdh mot floden och militärhusen till. Då kan ni få se den vildaste afrodansen ni kan tänka er..! Fett grymma! 🙂
  Ni är bra och jag är avis på er, må fantastiskt!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s