Franska sniglar i Kina?

Efter några veckor av anpassning och arbete här i Kina var det med lättnad vi välkomnade oktoberlovet. En hel veckas ledighet! Och bäst av allt, David (en av lärarna) skulle ta med oss till sin kompis i Xiamen.

Xiamen ligger på Kinas sydkust, nära Taiwan och ska tydligen vara Kinas renaste stad. Detta är David speciellt glad över eftersom man kan se den blå himlen här!  I Wuhan ligger föroreningarna som ett täcke över staden, men inte här! Det roliga är att David går runt och tar kort på den blå himlen istället för att ta kort på turistattraktioner som vi andra!

Jag skulle kunna skriva hur mycket som helst om vad vi har tagit oss för de senaste dagarna men för enkelhetens, lathetens och läsarvänlighetens skull giver jag eder en punktlista:

 • Torsdag, 16 40: Vi sätter oss på tåget (sittplatser) som på 17 timmar ska ta oss till Fuzhou. Väl framme i Fuzhou har vi en del problem att ta oss vidare till Xiamen, men anländer tio på kvällen, på fredagen alltså.
 • Lördag: Vi besöker en kyrka som firar 120-årsjubileum. Vi bjuds på lunch tillsammans med många andra gäster på ett hotell och äter många lokala seafood-rätter!
 • Fortfarande lördag: Vi åker till Gu Lang Yu, en ö som tidigare har varit bas för missionärer och för länders konsulat. Ön har vacker kolonial arkitektur och saknar helt bilar och andra motorfordon!
 • Söndag: Vi går på gudstjänst i Kinas äldsta kyrka (162 år gammal). Gudstjänsten är på det lokala språket och översatt till mandarin. Slutsats: vi fattar såklart ingenting.
 • Fortfarande söndag: Vi åker för att besöka Xiamen University. Campus ligger precis vid havet och arkitekturen på området är en häftig blandning mellan västerländskt och kinesiskt! Vi får en rundtur av amerikanen Chris som har bott i Kina i åtta år och gör sin PhD på universitetet.

Och jag höll nästan på att glömma! På Gu Lang Yu besökte vi Davids väns systers fästmans hotell (haha). Till vår förvåning bjöd Davids väns systers fästmans far (haha) oss på sniglar, french style! Escargot! Det var nog det sista jag trodde jag skulle få äta här i Kina. Men det var gott!

Detta bildspel kräver JavaScript.

Annonser

Om equmenia

equmenia är en gemensam organisation för riksförbunden MKU, SBUF och SMU. equmenia är till för riksförbundens lokala föreningar, som bedriver verksamhet för barn och ungdomar i hela Sverige. equmenias första och största mål är att sprida evangeliet om Jesus Kristus bland barn och unga genom ord och handling.
Det här inlägget postades i Kina 10/11. Bokmärk permalänken.

5 kommentarer till Franska sniglar i Kina?

 1. daniel wendefors skriver:

  PÅminner mig om en viss ”Swordfish mexican style”. Var på Kagge i helgen och träffade upphovsmannen till uttrycket ovan (med risk för att vara intern på publika bloggar).

 2. Erik Svanberg skriver:

  Wendefosr! Nu får jag Alex-cravings! Hur var läget på Kagge? Var ju där precis innan jag åkte och stämningen var lite blandad. Har blivit bättre sen dess har jag hört dock (med risk för att vara intern på publika bloggar)

 3. Sarah skriver:

  Vi i Uganda meddelar glatt att den där blåa himmelen ser vi ganska ofta. Den mår fortfarande bra, om ni undrar.

 4. Fällman skriver:

  Så ni fick inte lära er att sjunga den gamla kinesiska folksången ”Snigeln och gyllingarna”? 🙂
  (den var med i någon svensk reklamfilm för ett par år sedan i en speedad version)

 5. Max Norberg skriver:

  Nej den fick vi inte lära oss, men jag vet vilken du menar. 🙂
  vet du vad den heter på kinesiska?
  kunde vara kul att fråga eleverna på skolan 😛

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s