Olivplockning och ledighet

Vi är lediga idag. Vi och alla barnen på skolan. Och vet ni varför? Jo för att alla oliver på skolan är plockade nu! Skoj va?!

För mig och Linnea kändes det nästan lite exotiskt att plocka oliver. Att både plocka och äta oliver på samma dag kändes liksom nästan lite overkligt. Hela förra veckan hjälpte vi till med olivplockningen. Tillsammans med skolans vakt- och trädgårdsmästare, Elias och Sami, klättrade vi i träd, repade grenar och samlade upp oliver i lakan och tygstycken. Barnen fick också hjälpa till, vi satt ofta tillsammans och rensade. Olivplockningen blev rastaktiviteten nummer ett (och jag tror nog att vi på det sättet lyckades vara ovanligt bra rastvakter under förra veckan).

Resultatet av olivplockningen, förutom olivoljan som pressas och säljs och ger pengar till skolan, ser vi idag. Alla får ledigt för en dag. Hur barnen utnyttjar sina fria dag vet jag inte. Själv har jag läst lite, suttit ute och solat, målat lite och nu bloggar jag. Snart är det dags för en liten promenad ut i verkligheten – ut i solen och värmen på Betlehems gator.

allt gott!

/kram karin

Annonser

Om equmenia

equmenia är en gemensam organisation för riksförbunden MKU, SBUF och SMU. equmenia är till för riksförbundens lokala föreningar, som bedriver verksamhet för barn och ungdomar i hela Sverige. equmenias första och största mål är att sprida evangeliet om Jesus Kristus bland barn och unga genom ord och handling.
Det här inlägget postades i Palestina och Israel 10/11. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s