– Mysteriet i Mellanöstern –

4 December

”Maybe I can go to Jerusalem over christmas, if we get permission from Israel… But I don’t know if I want to…”

Min vän bor i Ramallah, som ligger ett par kilometer från Jerusalem, men en mur (och ett palestinskt ID) hindrar honom från att besöka Jerusalem. Över jul ger Israel ibland de kristna palestinierna tillåtelse att för ett par dagar besöka Al-Quds (Jerusalem på arabiska).

”What do people usually do when they get permission to visit Jerusalem?” Frågar jag nyfiket. För hur besöker man sin ”huvudstad” som man i vanliga fall inte har någon tillgång till…?

”Well, that’s the thing. People go to the mall, because they don’t know anything else… We have lost the connection to our capital, not only geographically because of the wall, but also emotionally. It’s sad.”

Jerusalem, den heliga staden, som tusentals pilgrimmer besöker varje år, är väldigt avlägsen för de som bor här. Det får en att skämmas.

 

Annonser

Om equmenia

equmenia är en gemensam organisation för riksförbunden MKU, SBUF och SMU. equmenia är till för riksförbundens lokala föreningar, som bedriver verksamhet för barn och ungdomar i hela Sverige. equmenias första och största mål är att sprida evangeliet om Jesus Kristus bland barn och unga genom ord och handling.
Det här inlägget postades i Palestina och Israel 10/11. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s