– Mysteriet i Mellanöstern-

16 December

”I didn’t loose my children, like so many others did. They were tortured, put in jail, humiliated, beaten, but they weren’t killed. And still, in a way, I lost them. They moved to the States. I don’t blame them, I understand them. My grandchildren lives there now, they are growing up in freedom. I would have want to give that to my children.

And now, I’m in grief, the occupation made them move. The occupation took my children away from me. Like it did to so many others… ”

Det här är liten bit av en konversation jag hade med en av mina favorittanter. Hennes ord gör ont. Många palestinier har flytt undan ockupationen och orättvisan här. Det är en stor sorg, inte bara hos de familjemedlemmar som är kvar utan också för den framtida palestinska staten. Oftast är det den utbildade medelklassen som har möjlighet att flytta, och samtidigt är det de som behövs här, i arbetet för fred och rättvisa, statsbildning och demokrati.

Samtidigt som man inte kan klandra dem som väljer att flytta. Jag hade förmodligen också flytt…

Någonstans läste jag att den tredje intifadan håller på nu. Dess kamp handlar om att stanna kvar. Att fortsätta tro på en ljusare framtid, att leva vidare här och att inte fly. Den tredje intifadan handlar bara om att stanna kvar.

Jag kan inte annat än be för rättvisa och styrka att stanna till människorna här.

 

Annonser

Om equmenia

equmenia är en gemensam organisation för riksförbunden MKU, SBUF och SMU. equmenia är till för riksförbundens lokala föreningar, som bedriver verksamhet för barn och ungdomar i hela Sverige. equmenias första och största mål är att sprida evangeliet om Jesus Kristus bland barn och unga genom ord och handling.
Det här inlägget postades i Palestina och Israel 10/11. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s