julstök

Om mindre än en vecka är det julafton, vilket inte alls är något speciellt i Thailand. De kristna här firar nämligen jul hela december, inte enbart en helg. Att fira jul en hel månad innebär bland annat en massa julfester hit och dit. Vi har redan åkt iväg på tre julfiranden, och fler kommer det att bli. Julfesterna kan till exempel hållas i byar eller på elevhem. Väldigt mysigt!

På alla evanemang jag och Johanna åker på förväntas vi göra något, oftast förväntas vi att sjunga. Vilket vi kanske helst inte gör inför så mycket folk när vi inte är förberedda, men det vore oförskämt att säga nej! Ibland får man bjuda på sig själv, det är ju rätt kul ändå när man tänker efter. Och ibland tar vi hjälp av våra snälla elever, då slipper vi garanterat göra bort oss, de är så duktiga!

Idag har vi även varit juliga av oss, vi har nämligen bakat pepparkakor! Vi var så nöjda med att degen smakade som vanligt (mums, pepparkaksdeg!). Men inte lika nöjda när det visade sig att pepparkakorna blev bröd när man stekte dem… Smakade inte alls lika gott kan jag säga!

Förutom julfiranden och julbak är det bara tre saker i min hjärta just nu: drama, dans och sång = JULSPELET! Vårt och elevernas julspel ska visas upp den 24:e, på julafton. Vilket gör att denna dag antagligen kommer att bli speciell ändå, annorlunda och speciell. Det ska bli väldigt spännande och kul! En jul utöver det vanliga, helt klart.

God Jul!

Louise

Annonser

Om equmenia

equmenia är en gemensam organisation för riksförbunden MKU, SBUF och SMU. equmenia är till för riksförbundens lokala föreningar, som bedriver verksamhet för barn och ungdomar i hela Sverige. equmenias första och största mål är att sprida evangeliet om Jesus Kristus bland barn och unga genom ord och handling.
Det här inlägget postades i Thailand 10/11. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s