Jag behover det dar vita, sno tror jag det kallas!

Jag behover sno for att kunna fa en riktig jul kansla, kan inte nagon snall svensk forbarma sig over mig och skicka hit lite!.

Julen ar over har i Kongo och nu siktar vi pa nasta firande, Nyar. det var svart att hitta den dar riktiga svenska jul kanlsan till firandet har nere man vill ju kunna ga ut i skogen och hugga julgrannen, varma pa gloggen och framfor allt svepa en kall julmust, men icke. Men jag fick en ny positiv upplevelse av julen. I sverige firar man den 24 har firar man den 25 och pa ett lugnare satt den svenska jul hysterin och stressen var inte lika stor har. men den 24 december firade vi med de svenskar som ar bosatta har nere med raktikanterna och de svenskar som jobbar at SMK. Det blev en lugn kvall med julklappar och god julmat och senare akte vi till kyrkan   pa typ middnatts gudstjanst men den borjade vi 22.00 och slutade vid 05.00 efter en jul konsert ocksa. Det ar en tradition man har pa jul har man borjar med gudstjanst och har konsert lite senare och blir man trott sa lagger man sig i kyrk banken och sover bara men man ar dar i alla fall, Martin kasta dock in handuken lite tidigare an 05.00. pa juldagen firade jag med familjen i hemmet man delade ut julklappar (kladerna pa bilden ovan, en pressent) och at extremt mycket mat. Senare pa kvallen tog vi en taxi in till centrum och gick en svang pa stan det var mycket folk ute, mycket barn familjer som satt satt pa filtar har och var och tog det lugnt. For manga ar detta en dag man ser fram emot da man far gora allt det dar lilla extra som man kanske inte har mojlighet till annars ata fin mat och fa en pressent nagot som manga kanske bara har rad med en gang om aret. Annandagen var lugn med gudsjtanst och lite av varje. en liten kort resume av Martins jul i Afrika.

Annonser

Om equmenia

equmenia är en gemensam organisation för riksförbunden MKU, SBUF och SMU. equmenia är till för riksförbundens lokala föreningar, som bedriver verksamhet för barn och ungdomar i hela Sverige. equmenias första och största mål är att sprida evangeliet om Jesus Kristus bland barn och unga genom ord och handling.
Det här inlägget postades i Kongo-Brazzaville 10/11. Bokmärk permalänken.

En kommentar till Jag behover det dar vita, sno tror jag det kallas!

 1. madde burundipraktikant skriver:

  Namarhorro David o Martin. Orakomayi? Noel mhinzisa (el hur det stavas) et bon novueaux annè.

  David, tack för dina Kirundi-fraser. Varit till stor hjälp för oss på handikapcentret, ute på landsbygden, omgivna av burundiska kullar.
  Igår lämnade vi tre landet, efter en oförglömlig tid.
  Önskar er en välsignad fortsatt praktik.
  YESU ara bakunda!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s