Bybesök

I helgen besökte vi en karenby för ytterligare ett julfirande. Det är alltid spännande och roligt och denna gången var det lite extra speciellt för vi skulle få komma tillbaka till den karenbyn som vi besökte första gången i Thailand och dessutom så var hela Louise familj med oss.

Vi packade in oss i bilar med eleverna och åkte en cirka 3,5 timme lång resa varav den sista biten på riktigt dålig väg. Choklo, som byn heter ligger ”mitt ute i ingenstans” i en dal mellan bergen och det är en otroligt vacker miljö. Som sagt skumpade vi oss fram och eleverna verkade tycka att det var roligt medan jag var lite mer skeptisk när jag såg stupet nedanför mig vid sidan om bilen och vi körde över en bro som knappt var gjord för att gå på! Men vi kom fram nöjda och välbehållna…

Sedan startade julfirandet med drama, sång och dans och givetvis så ville de att svenskarna skulle uppträda också. Det blev ”nu tändas tusen juleljus” och jag måste säga att det gick över förväntan. Louise och jag fick även både dansa och sjunga med eleverna så det var roligt. Det blev en lång kväll och vi somnade sedan gott! Nästa dag åkte vi glada och nöjda tillbaka mot Mae Sariang efter en riktigt trevlig helg.

Ha ett riktigt gott nytt år! /Johanna

Annonser

Om equmenia

equmenia är en gemensam organisation för riksförbunden MKU, SBUF och SMU. equmenia är till för riksförbundens lokala föreningar, som bedriver verksamhet för barn och ungdomar i hela Sverige. equmenias första och största mål är att sprida evangeliet om Jesus Kristus bland barn och unga genom ord och handling.
Det här inlägget postades i Thailand 10/11. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s