Vad händer i Thailand?

Hej!

Hoppas allt är bra med er  vart ni nu än befinner er i världen! Här i Thailand är det fint, det börjar just nu att bli varmare och vi håller på att gå in i sommarperioden. Jag tänkte skriva en summering av vad som har hänt på sistone för oss. 

Efter december, som var en väldigt häktisk månad med julfester och bybesök hit och dit, blev det plötsligt vardag, vilket först kändes väldigt skönt. Men sedan hade vi någon slags övergångsperiod då allt gick väldigt långsamt. Fast det dröjde inte länge innan det började hända grejer igen.

Vi åkte till exempel iväg på vad som skulle visa sig bli vår absolut jobbigaste resa hittills. Vi skulle åka till Burma (gränsen) för att förlänga våra visum. Tyvärr åkte vi till en gränsstad där gränsen visade sig vara stängd på grund av oroligheterna. Vi kunde då inte göra annat än att åka tillbaka och sedan vidare till nästa gränsstad. Dessa resor innebar oerhör mycket (onödigt) farande och oerhört lite sömn. Vi mådde inte toppen. Men vi fick tillslut våra stämplar i passet. Och nu när jag ser tillbaka hann vi uppleva mycket spännande under dessa få dagar.

Vi åkte till exempel sammanlagt 14 timmar i en sorts flakbil med tak (Song Teow) tillsammans med en massa karener som ofta hade med sig diverse djur, både levande och döda. Fordonet vi åkte med har plats för ungefär 8-max 10 personer, men som mest var vi 22. Dessutom var det iskallt hela vägen. Vi åkte förbi flyktingläger och slumområden och jag vet inte hur många gånger vi blev stannade vid soldatkontroller. Sedan satt vi 5 timmar i gången på en stor full buss. Vi fick även sitta sammanlagt 10 timmar i en minivan och trängas med en massa andra visumsökare. Upplevelserikt, javisst! Men ack så utmattande. 

Utanför ett flyktingläger vi åkte förbi

Burma-gränsen uppe i Mae Sai (som var öppen)

  När vi kom tillbaka var vi helt slut! Vi såg fram emot vardag igen och var inte sugna på mer resande på ett tag. Vi hade lektioner som vanligt i veckan och fredag-lördag spenderades på elevhemmet i Sop Moei, där vi lekte och undervisade. Idag har vi varit på gudstjänst på elevhemmet här i Mae Sariang och på kvällen höll vi i lekkväll. 

Trots att början av januari kändes väldigt händelselös visade det sig tvärtom bli en väldigt händelserik månad. Alla upplevelser känns inte så positiva, men de har helt klar varit minnesvärda!

Det är svårt att förstå att vi har så lite tid kvar här i Thailand. Speciellt lite tid har vi kvar med eleverna, som får sommarlov redan i början av mars och då åker hem till sina byar. Det gäller verkligen att ta vara på den tid vi har kvar!

Några av våra fina elever!

 Det var allt för nu! Kramar från Thailand/ Louise

Annonser

Om equmenia

equmenia är en gemensam organisation för riksförbunden MKU, SBUF och SMU. equmenia är till för riksförbundens lokala föreningar, som bedriver verksamhet för barn och ungdomar i hela Sverige. equmenias första och största mål är att sprida evangeliet om Jesus Kristus bland barn och unga genom ord och handling.
Det här inlägget postades i Thailand 10/11. Bokmärk permalänken.

En kommentar till Vad händer i Thailand?

  1. J .T. skriver:

    känner igen det där – jobbigt när det händer blir intressanta minnen och berättelser att berätta.
    Så vad har ni planerat när det blir Hot-weather break?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s