Det finns alltid plats…

Ett roligt minne fràn hösten var när vi skulle hyra buss för ett 30-tal personer. Efter att ha tittat pà bussen rapporterade tvà ledare läget. Svensken sa att det fanns plats för max 15 personer och att vi behöver tvà bussar. Kongolesen sa att det fanns plats för 30 och nàgra till, alla kommer plats. Det är samma typ av bussar som kör lokaltrafiken och det är sant att man kan fà in fler än 15 i en buss som är gjord för 12 personer, men det är tràngt. Om den som sitter längst bak ska gà av màste de som sitter framför ocksà gà av, lite bökigt. Men det finns alltid plats. Och om du besöker nàgon och de äter sà finns det alltid en extra plats vid matbordet. Man kan inte vägra nàgon att äta. Det är aldrig fràgan om att vara välkommen eller inte. Det är en rättighet. Kanske vi skulle införa i Sverige ocksà.

/Ester, Brazzaville

Annonser

Om equmenia

equmenia är en gemensam organisation för riksförbunden MKU, SBUF och SMU. equmenia är till för riksförbundens lokala föreningar, som bedriver verksamhet för barn och ungdomar i hela Sverige. equmenias första och största mål är att sprida evangeliet om Jesus Kristus bland barn och unga genom ord och handling.
Det här inlägget postades i Kongo-Brazzaville 10/11. Bokmärk permalänken.

En kommentar till Det finns alltid plats…

  1. Sara skriver:

    Åh, Ester, det är så bra att du/ni skriver sånt här så att jag får läsa ibland och påminnas, och tänka. Det är otäckt vad snabbt man blir blind… (Frivilligt eller ofrivilligt?!) I alla fall, tack för påminnelser till bekväma väst! Kram

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s