Bybesök och bröllop

Hej!

I helgen var vi på bröllop i en liten by, Khatoki, som låg cirka 2 timmar från Mae Sariang. Vi har i Thailand varit på flera bröllop, men det här var vårt första äkta karenbröllop. Det var spännande och roligt att få se!

I byn som hette Khatoki bodde det endast 10 familjer, där ”alla var släkt med alla”. Som i de flesta karenbyar lever man ett mycket primitivt liv, men nu har vi ändå vant oss lite mer vid att sova, äta och fira Gudstjänst på golvet. Dock är vi inte riktigt lika smidiga som alla andra här, än… 😉 

Tre av våra elever var från Khatoki, så därför passade vi på att sova över när vi ändå var där. Att besöka byar är verkligen en upplevelse, man kommer väldigt nära kulturen och människorna.

Det var mycket folk på bröllopet, som började redan klockan nio på morgonen och själva firandet var ganska kort. Direkt efter lunchen försvann alla bröllopsgäster fort och vi spenderade resten av dagen med våra elever och deras familjer.

Man kan säga att vi har lite olika syn på hur man sysselsätter sig då man har tid över. Vi blir lätt rastlösa och vill hitta på saker, medan de hellre tar det lugnt och chillar i skuggan i flera timmar. När vi frågade vad de ville göra sa de helt enkelt att det inte fanns något att göra, utan att det var ”Sabaay sabaay”. Ett uttryck som betyder ungefär ”inga bekymmer/allt är gött”. De var alltså helnöjda med det!

Vi förstår dem också, eftersom det kan vara väldigt intensivt på elevhemmet, där de bor 60 elever tätt inpå varandra. Så det är klart att det är skönt att komma hem och bara vara. Vi tyckte också det var härligt att bara hänga och umgås och vande oss vid ”bytempot”. Det är skönt att bara leva i nuet och inte behöva tänka på klockan. Kanske något vi kan ta lärdom av?

Våra elever i mitten: Boonchai, Phiichai och Sittichai

Efter Gudstjänsten på söndagen fick vi skjuts hem på flak, resan var väldigt dammig, svettig och varm, men ändå mysig. Vi är riktigt nöjda med en härlig helg och det var roligt att få umgås med eleverna i deras hemmiljö!

Ha det bra sålänge! 

/Louise och Johanna

Annonser

Om equmenia

equmenia är en gemensam organisation för riksförbunden MKU, SBUF och SMU. equmenia är till för riksförbundens lokala föreningar, som bedriver verksamhet för barn och ungdomar i hela Sverige. equmenias första och största mål är att sprida evangeliet om Jesus Kristus bland barn och unga genom ord och handling.
Det här inlägget postades i Thailand 10/11. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s