Besök pà ön Mbamo

Igàr (tisdag) gav vi oss ut pà kongoflodens farliga vatten fylld av krokodiler och anacondor! nästan iaf.  ”Piroger” heter dessa handgjorda bàtar som man transporterar sig med över vattnet om man ska ut pà en utflykt eller om man bara ska till hemmet pa en ö efter jobbet en vanlig dag. pà de större pirogerna har man en motor där bak som diver pà och pà de smà är det hederlig padling som gäller. vi àkte med en stor pirog ut till den stora ön Mbamo, en stor làng smal ö med en hel del smà byar.  

Vi gick i land vid byn Kitengue. En liten by där man försörjer sig mycket själv med odlingar och fiske i floden. Man bor enkelt och har inte mycket av det som mànga av oss har i materiela ting men dom var glada och nöjda med sin tillvaro. Fnns mycket som man kan ta till sig av det. Det fanns även en riktigt fin fotbollsplan där, fotbollsskola där i framtiden????. 

I en liten by som denna har man inte bara en kyrka utan mànga olika, protestantisk, katolsk och när vi skulle àka tillbaka sà drog dom igàng gàngàngen för muslimerna dags för bön plus att det fanns andra smà samfund. här ser ni tre kongo praktikanter tillsammans med en guide utanför en kyrka.

/Martin

Annonser

Om equmenia

equmenia är en gemensam organisation för riksförbunden MKU, SBUF och SMU. equmenia är till för riksförbundens lokala föreningar, som bedriver verksamhet för barn och ungdomar i hela Sverige. equmenias första och största mål är att sprida evangeliet om Jesus Kristus bland barn och unga genom ord och handling.
Det här inlägget postades i Kongo-Brazzaville 10/11. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s