Hur ska detta gå?

Den 1 mars är en sorglig dag för Max och mig. Denna dag lämnar David (Yu Fangwei) oss för att börja plugga i USA. David har varit rumskamrat till oss, tillika vår bästa vän här i Kina. Det kommer att vara lite märkligt att spendera de sista månaderna av vår praktik i Kina utan David. Kan man jämföra det med att tvingas cykla utan stödhjul? Det kanske är att ta i.

Anledningen att jag tar upp det här på bloggen är att missions-/volontärarbete mer eller mindre står och faller på att det finns personer som David. Personer som är praktiska och konkreta i att hjälpa till med de problem som vi utlänningar möter: språksvårigheter, elräkningsproblem, kulturkrocksproblem, postkontorsproblem, etcetera etcetera.

Men främst av allt har David varit en mycket god vän, och kommer antagligen vara det för resten av livet. Lycka till, David!

Erik Svanberg, Kina.

Annonser

Om equmenia

equmenia är en gemensam organisation för riksförbunden MKU, SBUF och SMU. equmenia är till för riksförbundens lokala föreningar, som bedriver verksamhet för barn och ungdomar i hela Sverige. equmenias första och största mål är att sprida evangeliet om Jesus Kristus bland barn och unga genom ord och handling.
Det här inlägget postades i Kina 10/11. Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Hur ska detta gå?

  1. Yang laoshi skriver:

    Kämpa på! Förstås tråkigt att han åker iväg men ni klarar er säkert bra utan ”stödhjul” (bra liknelse!) – ni kanske kan skaffa en kinesisk trehjulig moped istället 🙂

  2. Erik Svanberg skriver:

    Klart vi kämpar på! Man vill ju inte sluta sparka boll innan domaren har blåst i pipan. Vi har inte alls mycket tid kvar här nu så det är bara o köra. Trots att David drar..

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s