allt möjligt

För ungefär två veckor sedan var vi på en konferens i en by långt borta. Det är alltid lika trevligt och spännande att komma till byarna och möta karenkulturen på riktigt. Och man blir alltid så vänligt bemött. En av våra elevers familjer bjöd oss på mat flera gånger och pappan berättade om hur tacksam han var för att hans barn fick bo på elevhemmet och för oss volontärer. Det är sådant som gör en alldeles varm i hjärtat, varje gång man inser att det man gjort här betyder mycket för andra också.

Vi hade några fina dagar i byn och det var extra roligt för flera av våra elever var där så det var en glad överraskning. Sista kvällen övade vi in en engelsk sång ”You are holy” som vi framförde och de var jätteduktiga. Vi deltog också i lite draman både frivilligt och ofrivilligt!

När vi är i byarna äter vi ris 3 gånger/dag och när man kommer tillbaka så längtar man verkligen efter något annat. Jag har fortfarande svårt att äta ris till frukost! Till riset serveras lite blandade röror och för att flika in lite på Kinas hundätande kan jag meddela att vi åt råtta sist. Det var aningen mer omedvetet än Eriks och Max smakupplevelse men ändå. Det var inte så gott heller! Annars brukar maten mest bara vara oerhört stark. De fullkomligt älskar chili och jag förstår inte hur de klarar av att äta det! Själva sitter vi och svettas och vill dricka mer vatten…:)

Imorn drar vi vidare på nästa konferens uppe i bergen och resten får jag skriva mer om någon annan gång. Oj, detta blogginlägg blev en väldig blandning av allt men det är lite så det är just nu. Upp och ner, fram och tillbaka och vi vet inte riktigt vad som väntar på våra uppdrag. Men vi kommer att flytta runt en del och leva i våra resväskor under april/maj och även om tankarna ibland flyger iväg till Sverige och man längtar hem så ska jag försöka njuta av allt spännande jag fortfarande får uppleva i Thailand. För tiden går fort.

Kram Johanna

Annonser

Om equmenia

equmenia är en gemensam organisation för riksförbunden MKU, SBUF och SMU. equmenia är till för riksförbundens lokala föreningar, som bedriver verksamhet för barn och ungdomar i hela Sverige. equmenias första och största mål är att sprida evangeliet om Jesus Kristus bland barn och unga genom ord och handling.
Det här inlägget postades i Thailand 10/11. Bokmärk permalänken.

En kommentar till allt möjligt

  1. Ingvar och Ewa Skeppstedt skriver:

    Njut av den sista tiden minut för minut, med songkran och allt! Ni har väl hunnit se många brinnande bergssidor nu i mars även om det inte åskat det minsta, eller hur.
    De flesta bränder är ju ”man made” 🙂 Vackert, men inte så miljövänligt.
    Kram från Ewa och Ingvar

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s