2-timmarspasta,batbrak och utelast

Till slut sa blev det av! Resan till Kinshasa eller andra sidan som man sager har. Efter att ha vaxlat pengar med nagra harda grabbar utanfor hamnen gick vi for att ta baten over. Vi blev motta av en kille som hjalpte oss med formaliteterna.Vi blev sedan runtskickade till en massa stallen men efter 2 timmar,lite tjafs och nagra papper senare kom vi ivag. I princip samma sak vantade i Kinshasa. Nar vi val kom ut i staden akte vi till kyrkans gasthem dar vi bodde under vistelsen i Kinshasa. Kinshasa ar annorlunda.! Stort, 10miljoner invanare, taxin laser dorrarna under fard och mer reklam och storre hus. Forsta kvallen gick vi och at. VI bestallde varsin pasta. 2 timmar senare blev vi serverade. Tur att sallskapet var trevligt. Nar vi sedan kom tillbaka till gasthemmet var porten last. Vi bankade,ringde pa,ropade och vinkade men det var inte latt att overrosta generatorn. Natten spenderades darav sovandes pa en grasplatt bredvid med en rullande nattvaktslista. Nu var det inte alls sa utan vi kom in till slut och sov gott. Torsdagen innebar ambassadbesok och snabbmatsrestaurang. Gott, onyttigt och mycket! Pa fredagen akte vi och halsade pa Bonobos, en sorts chimpanser som bara finns i Kongo-Kinshasa, i en park utanfor staden. Var haftigt. Det var djungel och kul att fa se lite djur. Kvallen spenderades hos en anstalld pa ambassaden. Pa lordagen akte vi tillbaka sa var resekrangel och tog tid igen.Var skont att komma tillbaka till Brazzaville. Var verkligen att komma hem. Har hittar man och det ar lugnare och trevligare. En spannande resa, 2 lander sa nara men anda olika, ar nojd att vi lyckades ta oss dit, och hem.

/ Gustav

Annonser

Om equmenia

equmenia är en gemensam organisation för riksförbunden MKU, SBUF och SMU. equmenia är till för riksförbundens lokala föreningar, som bedriver verksamhet för barn och ungdomar i hela Sverige. equmenias första och största mål är att sprida evangeliet om Jesus Kristus bland barn och unga genom ord och handling.
Det här inlägget postades i Kongo-Brazzaville 10/11. Bokmärk permalänken.

En kommentar till 2-timmarspasta,batbrak och utelast

  1. Sara W skriver:

    Du är ju inte klok Gustav, vad paff jag blev när jag läste att ni sov på en gräsmatta, innan jag hann läsa nästa mening..!

    Härligt att ni fortsätter rapportera!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s