Oväntade möten

En sak som jag verkligen gillar med det här stället är alla oväntade möten man är med om. Ingen ovanlighet när man befinner sig i en ny kultur men lika spännande och intressant varje gång!

I går hade Gabriella och jag, Olivia, vår gemensamma dag i Jerusalem. Gabriella var på Bildas Studiecenter och jag på Sabeel. Sabeel skulle ha en gudstjänst klockan halv sex på kvällen för att be för det som sker i FN. Det var en ekumenisk gudstjänst med präster från flera olika kyrkor, både lokala och internationella. I stort sett hela gudstjänsten var på arabiska och eftersom vi inte ännu har hunnit bli flytande talare av språket så vi hängde inte riktigt med i allt som sades men kunde ändå suga in stämningen. När gudstjänsten var över var det dags att åka hem till Betlehem. Vi hade hört att det kunde bli oroligheter med judiska bosättare vid Jaffaporten på grund av den judiska högtiden Yom Kippur och att vi skulle ta oss hem så fort som möjligt. En arbetskompis på Sabeel vid namn Omar erbjöd sig att följa oss till busstationen och se till att vi kom med bussen hem utan problem. Han hade lite saker att fixa med så vi fick vänta kvar vid kyrkan en liten stund. När det sedan var dags att gå körde en bil in på parkeringen och Omar utbrast, ”Här är er skjuts!”. Mannen i bilen var en vän till Omar som han inte sett på flera månader och som hoppats på att hinna till gudstjänsten men inte lyckats. Han hette något i stil med Juda och bodde i närheten av SIRA-skolan och kunde därför köra oss hela vägen hem vilket vi glatt uppskattade. På vägen berättade han att han jobbar för EAPPI, en kristen organisation som sänder internationella följeslagare till olika platser i Palestina och Israel för att dämpa våldet och främja respekten för folkrätten. Det var väldigt intressant att få höra om hans arbete, hur organisationen startades och på vilka olika sätt följeslagarna jobbar. Han brann verkligen för sitt arbete och verkade jobba väldigt mycket. Ett väldigt intressant och trevligt möte blev det i bilen på vägen hem som sedan avslutades med ett avsked där vi sa ”hejdå, hoppas vi ses igen någon gång”, vilket nog inte är så troligt. Detta möte var ett utav flera oväntade möten som vi får uppleva här nere där människor är väldigt öppna, trevliga och alltid villiga att ställa upp och hjälpa en. Något som tyvärr känns lite mer främmande hemma i Sverige. Jag hoppas på att kunna ta med lite av den öppna och intresserade andan som finns här hem för att kunna hamna i fler oväntade och intressanta möten även sen hemma i Sverige.

Ett oväntat men minst sagt inte lika trevligt möte upplevde vi igår kväll när en liten ödla stack fram huvudet bakom Gabriellas dörr vid läggdags. Han valde även att dyka upp i duschen när jag var på toa idag och efter att ha lärt känna honom lite mer vid diverse försök att få ut honom ur huset har jag nu döpt honom till Stig. Det senaste vi såg av Stig var när han gömde sig under bokhyllan i vardagsrummet men vi hoppas på att han valt att smita ut genom dörren och överraska sina ödlekompisar med sin närvaro istället för oss.

/Olivia

Annonser

Om equmenia

equmenia är en gemensam organisation för riksförbunden MKU, SBUF och SMU. equmenia är till för riksförbundens lokala föreningar, som bedriver verksamhet för barn och ungdomar i hela Sverige. equmenias första och största mål är att sprida evangeliet om Jesus Kristus bland barn och unga genom ord och handling.
Det här inlägget postades i Palestina och Israel 11/12. Bokmärk permalänken.

3 kommentarer till Oväntade möten

  1. J .T. skriver:

    Alla Stig brukar vara snälla….

  2. Linnea skriver:

    Ni är sååå bra! Men hörrni, lite bilder vettja!

  3. Gabriella skriver:

    Bilder kommer. Ni kan se fram emot bilder av dinosaurier och annat… 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s