Vi har börjat repa!!!

Dagen är kommen, Stilla natt, och Nu tändas tusen juleljus…

Ja, idag är det första advent och vi har haft var första sangträning inför luciafirandet här i Kongo. Förutom vi svenskar var det kanske tio kongoleser med pa dagens övning som glatt tog i fran tarna i de svenska texterna! Eftersom detta numera är en aterkommande tradition även här i Brazzaville sa kände alla kongolserna till de svenska texterna, och det var en grymt lustig känsla att bli tillsagd av en kongoles att jag sjöng Stilla Natt med lite fel tonart…

Melodierna är alltsa inte alltid som hemma, inte heller takterna, och de lägger gärna in svängiga rörelser till varje lat! Jag kan erkänna att jag hade svart att halla mig för skratt vid manga tillfällen, men det var bara att stalsätta sig sa gott som möjligt och undvika att kolla pa nagon annan svensk, sa gick det ganska bra.

Vi övade i nästan tva timmar och nästa övning är redan nu pa torsdag, sa jag tror att sangerna, melodierna, takterna, rörelserna och allt det andra kommer sitta som en smäck den 18 december da vi ska fira Lucia här i Kongo!

// Frida

Annonser

Om equmenia

equmenia är en gemensam organisation för riksförbunden MKU, SBUF och SMU. equmenia är till för riksförbundens lokala föreningar, som bedriver verksamhet för barn och ungdomar i hela Sverige. equmenias första och största mål är att sprida evangeliet om Jesus Kristus bland barn och unga genom ord och handling.
Det här inlägget postades i Okategoriserat. Bokmärk permalänken.

3 kommentarer till Vi har börjat repa!!!

  1. Olivia skriver:

    Åh vad roligt! Här kommer vi fira Lucia den 15 på skolan. : )

  2. Sara W skriver:

    ÅH jag döör, den där konserten är GULD!! Se till att få det på film, du kan plocka fram det varje jul resten av ditt liv, och varje tråkig grå dag med för den delen! Jag garvar bara av tanken 🙂 Tror Dagen är kommen är min personliga favorit..!

    Är ni med alla tre och sjunger?
    Sara från 09-10-praktisarna

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s