En vecka under havsnivån

Förra veckan spenderade vi på en av världens lägsta platser, Jeriko. Det var en väldigt bra vecka och jag trivdes i Jeriko. Jeriko ligger nästan 300 meter under havsnivån vilket gör den till den lägst befolkade platsen i världen. Detta gör att klimatet i Jeriko är varmare än i Betlehem, något vi tyckte var väldigt skönt.

Under veckan i Jeriko bodde vi tillsammans med nio tjejer som pluggar på YMCA där. Vi delade rum med tre tjejer vilket var roligt och intressant. Dagarna började klockan 6, då deras lärare väckte oss genom att tända taklampan. Klockan 7 kom bussen för att hämta oss allihop. Några minuter innan bussen kom var det gött att gå ut och njuta av det fina vädret och utsikten över öknen.

Dagarna fortsatte sedan på SIRA-skolan där vi hjälpte till med lite olika saker. Vi hjälpte bland annat till med engelskan och med att göra material. Vi fick också följa med klasserna när de gick ut i Jeriko för att titta på samhället för att lära sig om närsamhället.

I Jeriko har skolan helg på fredag och söndag så då var vi lediga. På fredagen passade vi på att åka till Masada. Masada ligger på en hög platå, högt över Döda Havet och där finns ruinerna av ett fort som byggdes någon gång mellan 103 och 76 f. Kr. När vi kom fram tog vi linbanan upp till det som var fortet, och vi möttes av en jättefin utsikt över Döda Havet och Jordandalen.

Lördagen var vår sista dag i Jeriko för den här gången och efter att skolan slutat passade vi på att köpa med oss lite av den goda frukt som finns i Jeriko.

/Gabriella

Annonser

Om equmenia

equmenia är en gemensam organisation för riksförbunden MKU, SBUF och SMU. equmenia är till för riksförbundens lokala föreningar, som bedriver verksamhet för barn och ungdomar i hela Sverige. equmenias första och största mål är att sprida evangeliet om Jesus Kristus bland barn och unga genom ord och handling.
Det här inlägget postades i Palestina och Israel 11/12. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s